1-Çevre ve Enerji
2-Ulaşım
3-Afet, Acil Durum ve Sağlık
Başvuru Yap
1-Çizgi İzleyen Robot
2-Hızlı Çizgi İzleyen Robot
3-Drone   4-Mini Sumo
5-Kodla Yarıştır   6-Tekno-Yıldızlar
Başvuru Yap
1-Yapay Zeka
Başvuru Yap
1-Siber Güvenlik
(CTF-capture the flag)
Başvuru Yap

YARIŞMA AMACI HEDEF KİTLE TANIMLAR VE NİTELİKLER JÜRİ ÜYELERİ

   Bu yarışmanın temel amacı “düşün, tasarla, yap, yarıştır” sloganıyla genç beyinleri düşünmeye, gözlem yapmaya, soru sormaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırma ve araştırmalarını ürüne dönüştürebilmelerine yönlendirmek ve teşvik etmektir.
   Bu bağlamda, projelerin değerlendirilmesinde göz önüne alınacak en önemli husus, projeye kaynak olan fikrin proje sahibi öğrenci/öğrencilerin eseri olmasıdır. Bu fikir basit; fakat çok ilginç ve pratik bir çözüme yönelik olabilir. Çünkü büyük başarıların her birinin temelini küçük fikir ve araştırmalar oluşturmuştur. Büyük buluşlar, küçük fikir kıvılcımlarıyla başlar ve iklim bulursa yeşerir.
   Geleceğin profesyonelleri olarak gördüğümüz öğrencilerimizle sürdürülebilir bağ kurmak, öğrencilerimizde ‘sürdürülebilirlik’ kültürüne dair bir algı oluşturmak, gelecekte hepimizin daha sağlıklı bir dünyada yaşamasını sağlayabilmek, hayatta karşılaştığımız problemlerin sayısını azaltmak, ülkemizin ve insanlığın sorunlarına yönelik yenilikçi, girişimci, teknoloji ve üretim odaklı çalışmalar yapmaları için merak oluşturmak ve fırsatlar yaratmaktır.
YARIŞMA AMACI HEDEF KİTLE TANIMLAR VE NİTELİKLER JÜRİ ÜYELERİ

   Yarışma, Ulusal kategorilerde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm resmi ve özel okul öğrencilerine, Yerelde Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okul öğrencilerine yönelik düzenlenmiştir. Her kategorinin değerlendirmesi sadece genel yapılacak olup, sınıf veya yaş seviyesine göre ayrıca herhangi bir değerlendirme/ödüllendirme yapılmayacaktır.
YARIŞMA AMACI HEDEF KİTLE TANIMLAR VE NİTELİKLER JÜRİ ÜYELERİ

   Yapılacak çalışmanın, problemin ortadan kalkması veya olumsuz etkisinin azaltılması konusunda net ve uygulanabilir olması, projenin öğrencilerin fikirleri ve çalışmaları sonucu ortaya çıkmış olması gerekmektedir. Projelerin, zorluk derecesi veya kapsamlı olmasından çok sağladığı fayda ve uygulanabilir olması önemlidir.
   Problemin çözümü, net, anlaşılır olmalı ve projenin ürün/süreç temelli olduğu değerlendirme jürisine gösterilmelidir. Projelerin uygulanabilir olması, maliyet, zaman, iş gücü ve madde kaynaklarını kullanma konusunda yenilik ve fayda sağlaması önemlidir. Problemin çözümü sonucu ortaya çıkabilecek bütün süreçler düşünülmeli, fayda zarar analizi ona göre yapılmalıdır.
YARIŞMA AMACI HEDEF KİTLE TANIMLAR VE NİTELİKLER JÜRİ ÜYELERİ

   Değerlendirme jürisi, KTÜ ve Trabzon Üniversitesinden akademisyenler, Trabzon Ticaret Sanayi Odasından vd. kurumlardan alanında uzman kişilerden oluşacaktır.



Yarışma Şartnameleri