TRABZON İL MEM ARGE

2024/41 Sayılı Araştırma Uygulama İzinleri Genelgesi Yayınlanmıştır

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her türlü teşkilatta (merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatı) üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve bireysel araştırmacılar tarafından yapılacak ulusal ve uluslararası araştırma uygulamalarına yönelik izin taleplerine ilişkin usul ve esasları düzenleyen araştırma uygulama izinleri ile ilgili 14.06.2024 tarihli ve 2024/41 sayılı Genelge yayımlanmıştır.
2024/41 Sayılı Araştırma Uygulama İzinleri Genelgesi Yayınlanmıştır

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her türlü teşkilatta (merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatı) üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve bireysel araştırmacılar tarafından yapılacak ulusal ve uluslararası araştırma uygulamalarına yönelik izin taleplerine ilişkin usul ve esasları düzenleyen 14.06.2024 tarihli ve 2024/41 sayılı Genelge yayımlanmıştır. Bu genelgeye göre yapılacak başvurular ve başvuruların değerlendirilmesi "Araştırma Uygulama İzinleri Başvuru ve Değerlendirme Modülü" üzerinden 16.07.2024'ten itibaren gerçekleştirilecektir. Buna göre araştırmacı tarafından bilgi ve belgeler modüle yüklenerek otomatik başvuru belgesi (sayı) oluşturulacaktır. Oluşturulmuş başvuru bilgilerine göre araştırma izin başvuruları ilgili birim(ler) tarafından değerlendirilip sonuçlandırılacaktır.

Genelgeye göre araştırma uygulama izin başvurusu araştırmanın örneklem/çalışma grubu 1-6 arasında ili kapsadığında ilgili il milli eğitim müdürlüklerine; 7-12 arasında ili kapsadığında Bakanlık ilgili merkez birim(ler)ine; 13 ve üzeri ili kapsadığında ise Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına yönlendirilecektir. Ayrıca Bakanlık merkez birim(ler)ini ilgilendiren araştırma izin başvuruları ilgili Bakanlık merkez birim(ler)ine yönlendirilecektir.

Araştırma uygulama izni başvuruları tek ili kapsıyor ise en fazla 30 gün içerisinde; birden fazla ili kapsıyor ise en fazla 45 gün içerisinde ve Bakanlık merkez teşkilatı ile ilgiliyse en fazla 45 gün içerisinde sonuçlandırılacaktır. Genelgede belirtilen usul ve esaslara göre değerlendirilen araştırma uygulama izin başvurularına ilişkin sonuçlar araştırmacıya modül üzerinden iletilecektir.

Araştırma uygulama izni alan kamu kurum ve kuruluşları, uluslararası kuruluşlar, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve bireysel araştırmacılar araştırmalarını tamamladıklarında araştırmaları sonucunda hazırlanan ürünleri (tez, makale, rapor, proje raporu vb.) araştırma uygulama izni bitiş tarihinden itibaren iki yıl içinde module yükleyecektir.

Araştırma Uygulama İzinleri Genelgesini indirmek için tıklayınız.

ArGe Birimi Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnönü Mh. Trabzonspor Bulvarı Meslek Lisesi Yanı Ortahisar / Trabzon - 0462 223 55 52 / 12 (ASKE OFİSİ) / 14 (PROJELER OFİSİ) / TRABZON NACİ ORHAN BİLGİSAYAR BİLİMLERİ MERKEZİ 0462 223 44 66

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.