Yemekte Denge Projesi Eğitimleri Başladı
531
10:38
17.11.2017

      Yemekte Denge Projesi Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı (SÜGAV) arasında yapılan protokol gereğince yürütülmekte olan Yemekte Denge Projesi kapsamında Sağlıklı Yaşamda Okul Tabanlı Beslenme Eğitimi Semineri 6-7-8 eylül tarihlerinde SÜGAV yetkilileri ve Bakanlığımız Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Sayın Ekrem Cinoğlu’nun da katılımlarıyla  ilimiz pilot okullarından okul öncesi öğretmenleri ve bu yıl üçüncü sınıfları okutacak sınıf öğretmenlerinden oluşan toplam 100 öğretmene 24 saatten oluşan eğitim, Akçaabat Uygulama Oteli’nde verildi.

      Temel amacı temel eğitim çağındaki (ana sınıfı 1.2. 3. ve 4. Sınıfta öğrenim gören) çocukların fizyolojik ve psikolojik açıdan kaliteli ve uzun bir yaşam sürdürmeleri için yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerine katkı sağlamak olan projenin ilimizde başarıyla yürütülmesi için gerekli tüm hazırlıklar bu yıl da sürdürülmektedir.

      Eğitim Konuları:

1-Değerler Eğitimi, Sağlık Kavramı

2-Sağlığın Korunmasında Yeterli Ve Dengeli Beslenme İle Hareketli Yaşamın Esasları

3-Besin Öğelerinin Yeterli Ve Dengeli Beslenmedeki Önemi

4-Besin Grupları Ve Besin Ögeleri

5-Besin Grupları Ne Kadar Tüketilmeli

6-Besin Güvenliği Hazırlama Ve Pişirme

7-Çocukların Büyüme Ve Gelişmesinde Yeterli Ve Dengeli Beslenmenin Esasları

8-Çocukların Büyüme Ve Gelişmelerinin Okul Öncesi Ve Sonrasında İzlenmenin Önemi

9-Akademik Başarıda Yeterli Ve Dengeli Beslenme Ve Dengeli Beslenme İle Hareketli Yaşamın Önemi. 

10–Çocukların Yeterli Ve Dengeli Beslenme Hareketli Yaşam Ve Hijyen Kurallarını Öğrenmesi.

Yayın Tarihi: 17.11.2017